Ajankohtaista


Innostuminen uusiin asioihin leimaa Tuomas Tahvanaisen tekemisiä


Leppävaaran Laskennan upouusi toimitusjohtaja Tuomas Tahvanainen on laskeutunut rauhallisen kaupunkijuhannuksen jälkeen töiden pariin, kun tätä haastattelua keskusteltiin kasaan. 

- Kyllä juhannus oli varsin rauhallinen kaupunkijuhannus perheen ja tuttavien kanssa. Siis perheen: vaimon, kahden lapsen ja perheeseen liittyneen kissavanhuksen kanssa.

Tuomas Tahvanainen otti vetovastuun Leppävaaran Laskennasta kesäkuun alusta. Tuolloin tapahtui sukupolvenvaihdos, kun Tuomaksen äiti Maija Tahvanainen jätti vetovastuun liki 30 vuoden pitkällisen ja ansiokkaan yritysjohtamisen jälkeen.

Siirto ei tietenkään ollut mitenkään dramaattinen. Pikemminkin on sanottava, että asioita on siirtynyt Tuomakselle äidin maidossa.

- Asioita on kehitelty jo pidemmän aikaa yhteistoimin ja hyvässä yhteisymmärryksessä. Toki kuukausi on jo osoittanut, että uusi tilanne on tuonut tullessaan ainakin selkeyttä. Rajanvedot ja vastuut ovat löytäneet uudella tavalla paikkansa, Tuomas Tahvanainen arvioi.

Leppävaaran Laskennan veteraani konkari Jarkko Vähämäki luonnehtii ensimmäisiä muutoksia jonkin asteiseksi ryhtikuuriksi. Sovittuja asioita seurataan, kehitetään ja kommentoidaan paremmin ja painotukset uuden tekniikan käyttöön on selkeästi kasvaneet. Keväisen tilinpäätös rutistushuippujen jälkeen ei olekaan tullut syvää huokausta kohti kesää, vaan on jatkettu kehittämistä. Se tietenkin tasaa vuositasolla työkuormaa, mikä on vaan hyvä asia, Vähämäki sanoo.

Uuden toimitusjohtajan horisontissa selkeytyy peruspyrkimys laajempaan neuvontapalveluiden kehittämiseen ja tarjontaan. Hän kuitenkin muistuttaa, etteivät nämä ole suinkaan syntyneet nyt viimeisen kuukauden sisällä, vaan niistä on jo erinomaista kokemusta ja käytännön tietoa, kuinka palvelukeskeisyyttä rakennetaan. Samoin kehityksen kärjessä on tekniikan hyödyntäminen sekä sisäisesti että ulkoisesti.

- Näytämme varmasti erilaiselta ensi helmikuussa, kun vietämme yrityksen 30 vuosijuhlia, uskoo Tahvanainen


Mitäs äidiltäsi saamia oppeja kannattelet ja kehität edelleen?

- Ehdottomasti olen tiedostanut, kuinka tärkeää on ihmisten kanssa yhdessä tekeminen. Pakko tunnustaa, että tässä vaiheessa asia tuntuukin tavattoman suurelta vastuulta. Miten varmistetaan, että kaikki tietävät oikeaan aikaan kaiken tarvittavan ja jopa vielä ymmärrettävässä muodossa. Jos näin ei tapahdu, niin eihän siinä ole muuta kuin peiliin katsomisen paikka, Tuomas Tahvanainen tunnustaa avoimesti.

Jarkko Vähämäki puolestaan alleviivaa Tahvanaisen toimialaan liittyvää substanssia, joka on pitkälti kertynyt juuri äidin, Maija Tahvanaisen luoman turvaverkon kautta. Tuomaksen vahvuuksiin on laskettava erityinen kiinnostunut alasta ja juridiikasta.  Saamme erittäin ajantasaista tietoa muutoksista ja pykälistä – eikä juurikaan tule ulkopuolisia yllätyksiä.

- Sisäinen, yhdessä tekeminen on Tuomakselle ja Leppävaaran Laskennalle onnistuessaan hyve ja epäonnistuessaan pahe. Se on varmaa, ettei viestintä ole koskaan riittävällä tasolla. Leppävaaran Laskennassa viestintä on tällä hetkellä johtoryhmän vastuulla, Tahvanainen vahvistaa. Kuriositeettina voi todeta, että Tahvanaisen viestintä alkaa jo aamuvarhaisella. Suurin osa sähköpostien lähetysajoista alkaa 06:XX tai jopa aikaisemmin.


Yhteistyön treenaaminen alkoi jo 7-vuotiaana

Tuomas Tahvanainen on tosin treenannut yhdessä tekemistä jo seitsemän vuotiaasta asti, jolloin hän alkoi pelata jääkiekkoa joukkueessa ja edeten aina a-junnujen SM-tasolle. Tosin nyt ei ole hokkarit olleet jalassa kahteen vuoteen.

Kavereiden vetovoima jääkiekkoon oli voimakkaampaa kuin jalkapallovalmentaja isän vaihtoehdot judoon, baseballiin ja jalkapalloon, vaikka nekin olivat mukana nuoren pojan liikunnassa.

Liikunta vei pojan niin nuorena, ettei ehtinyt miettiä tulisiko minusta isona lentokapteeni tai junankuljettaja. Kyllä minä lukion jälkeen mietin uraa liikunnan parissa, mutta kuitenkin mieli muuttui ja liityin ”kotijoukkoihin”. Aloitin vakituisen työsuhteen 1998 Leppävaaran Laskennassa, Tuomas Tahvanainen sanoo.

Tuomaksen pitkäaikainen kaveri Tapio Kallonen kuvaa miestä äärettömän luotettavaksi, eikä hän jätä ketään pulaan. Kaverukset ovat tunteneet toisensa jo yläasteelta asti. 

Tapio Kallonen sanoo, ettei heillä ole mitään tiettyä yhteistä asiaa liimana, joka olisi pitänyt yhdessä nämä kaikki vuodet. Se on vain reilua, pyyteetöntä yhdessäoloa, mikä on nyt ulottunut ajan myötä aina perheiden tasolle asti. 


Mikä miehessä ärsyttää eniten ja mistä antaisit Tuomakselle papukaijamerkin?

– Tuskin näin pitkään oltaisiin oltu kavereina, jos joku ärsyttäisi. Vuosien varrella muutokset näkyvät siinä, että impulsiivinen luonnonlapsi on muuttunut suunnitelmalliseksi ja rauhallisemmaksi. Kuitenkin luottamuksen pohjavire on säilynyt, eikä innostuminen uusiin asioihin ole kadonnut mihinkään, Tapio Kallonen kuvailee.

Organisaation siltä samaan kysymykseen Jarkko Vähämäki jakaa papukaijamerkin siitä, että Tuomaksella on kova halu ja kyky löytää uusia haasteita organisaatiolle – uutta tulossa kaiken aikaa. Toisaalta kuitenkin valmis kuuntelemaan ja miettimään mikä nyt on järkevää ja mikä ei. Joskus toki harmittaa hänen ajanhallintansa. Kun palaveri loppuu ja seuraava alkaa samalla kellonlyömällä ja palaveripaikkojen välillä on 10 kilometriä.


Palataan vielä perusasioihin - löytyykö yrittäjän elämästä vapaa-aikaa?

– No ei ainakaan ongelmaksi asti. Kyllä sieltä vapaa-ajalta löytyy normaalia perhe-elämää lasten harrastuksineen, kuntosalia, lenkkeilyä, muttei enää kuitenkaan kilpailuhenkisesti, Tuomas sanoo.

Samalla hän kyllä tunnustaa, että kiehtoo ajatus jossain vaiheessa ryhtyä selvittämään tutkijan otteella tämän oman alan kehitystä.
Tiimimme ja johtoryhmämme vahvistui, kun Stiina Lerto aloitti C-tiimimme Team Leader tehtävissä. Stiina omaa pitkän kokemuksen taloushallintoalan asiantuntijatehtävistä. Työkokemusta talousjohtotehtävistä Stiinalta löytyy mm. kansainvälisistä organisaatiosta ja pörssiyhtiöistä. Osaamisvahvuuksia on laaja ja vahva osaaminen ulkoisesta ja sisäisestä laskennasta Suomessa ja kansainvälisessä ympäristössä. Saimme aimo annoksen dynaamista ja rohkeaa otetta asiakkaidemme avuksi.

Tervetuloa Stiina!
Etsimme vakuuttavaa ja ammattitaitoista Business Controlleria kasvavaan nykyaikaiseen ja rentoon tilitoimistoon Espooseen, työskentelemään alan huippuosaajien ja vaikuttajien kanssa. Työtehtävä on kokopäiväinen sekä toistaiseksi voimassa oleva ja mahdollisuus siinä on aloittaa sopimuksen mukaan myös pikaisesti.

Leppävaaran Laskennan asiakaslähtöisiin palveluihin kuuluvat kirjanpito, reskontra, tilinpäätös, veropalvelut, veroneuvonta, palkka- ja henkilöstöhallinto talouspäällikkö- ja ohjelmistoratkaisut, tilinpäätösanalyysi, yritysjärjestelyt, johdon konsultointi sekä lakineuvonta. Kaiken toiminnan lähtökohtana on täsmällinen, ammattitaitoinen ja laadukas asiakaspalvelu.

Leppävaaran Laskennan toiminnan ydin kumpuaa arvoistamme. Autamme asiakkaitamme menestymään. Työviihtyvyyden kautta saamme oikeita tuloksia aikaan. Laatu ja luotettavuus ovat mukana kaikessa tekemisessämme.

Business Controllerina työskentelet osana CFO-tiimiämme, joka on vastuussa neuvontapalveluiden tuottamisesta asiakkaillemme. Business Controllerin työ tarkoittaa omistautumista asiakkaiden liiketoiminnan tuntemiselle sekä osallistumista oman tiimin motivoimiseen ja kehittämiseen. Palvelutuotteemme liittyvät jatkuvaan johdon raportointiin, sen kehittämiseen, budjetointiin ja rullaavien ennusteiden tekemiseen tuloksesta sekä varsinkin kassan kestävyydestä.  Työskentelet asiakkaillamme yrittäjien ja ylimmän johdon kumppanina. Tehtäviin sisältyy toistuvaa, aktiivista ja aloitteellista vuorovaikutusta, jonka tarkoituksena on varmistaa asioiden sujuminen ja tiedon oikeinymmärtäminen. Työhön sisältyy säännöllisesti ongelmatilanteiden käsittelyä ja ratkaisemista. Olet luonteeltasi tiimipelaaja, jolla on halua tukea ja oppia uutta sekä kyky kommunikoida rakentavasti. Business Controllerilta odotamme myös näkemystä alan tulevaisuudesta, sekä liiketoiminnallista pelisilmää.

Business Controllerin työssä onnistut, kun sinulla on:
- vankka kokemus taloushallinnon asiantuntijatehtävistä
- ymmärrystä yritysten toiminnan ja taloudellisten lukujen välisestä yhteydestä
- analyyttista ajattelutapaa, kriittisyyttä ja avoimuutta
- kykyä työskennellä itsenäisesti sekä tiimin osana
- vastuunkantokykyä ja sosiaalista itsevarmuutta
- esiintymis-, esittämis- ja neuvottelutaitoja
- tahto tehdä tulosta ja kyky johtaa omaa tekemistä
- oppimishalua ja motivaatiota kehittää omaa osaamistasi
- kykyä työskennellä paineen alla
- hyvä suomen ja englannin kielen taito
- ohjelmisto-osaamista Finazillasta, Netvisorista, Procountorista, mitä katsotaan eduksi

Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen tehtävän, jossa on mahdollisuus edetä, kehittää ja syventää ammattitaitojasi. Saat mahdollisuuden päästä tekemään töitä monenlaisten asiakasyritysten sekä asiantuntijoiden kanssa ja työtehtävät ovat sisällöltään monipuolisia, innostavia ja haastavia. Pääset osaksi nuorekasta, innovatiivista, kehittyvää ja kasvavaa työyhteisöä, joka ei pelkää haastaa vallitsevia toimintatapoja. Viihtyvyytesi varmistamiseksi tarjoamme hyvät työsuhde-edut, mahtavan tiimin ja kollegat sekä heidän tukensa. Toimipiste sijaitsee erittäin hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella.

Hakuohjeet:

Oletko etsimämme henkilö? Mikäli kiinnostuit tehtävästä, lähetä hakemuksesi ja ansioluettelosi palkkatoiveineen alla oleviin yhteystietoihin. Lisätietoja tehtävästä antaa Tuomas Tahvanainen. 

Tuomas Tahvanainen
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 
+358 50 356 3892

Leppävaaran Laskenta

Olemme avoinna arkisin klo 8.00 - 16.00

Lars Sonckin kaari 14
02600 Espoo

Puh. (09) 541 7275
Fax. (09) 512 7275

tarkemmat yhteystiedot
Taloushallintoliiton jäsen

2017 © Leppävaaran Laskenta Oy     www.leppavaaranlaskenta.fi